autocesta

Naplata cestarine po kilometru počinje na ljeto

autocesta
20.12.2018.
u 12:26

Izgradnja četiriju naplatnih kućica na autocesti Banja Luka - Gradiška je u tijeku, a prema procjeni nadležnih, već na ljeto trebao bi biti uspostavljen zatvoreni sustav naplate cestarine na ovoj trasi koji podrazumijeva plaćanje po prijeđenom kilometru.

Autocesta Banja Luka - Gradiška, u dužini od 32 km, u potpunosti je otvorena za promet u studenom 2011. Zahvaljujući suvremenoj cestovnoj infrastrukturi, putovanje između ovih dvaju gradova, koje je ranije trajalo oko sat, duplo je skraćeno. U poduzeću “Autoputevi RS” navode za Glas Srpske da se izgradnja naplatnih kućica duž ove autoceste odvija prema planu te da će biti izgrađene četiri kućice, i to po jedna u Čatrnji i Novoj Topoli te dvije u Aleksandrovcu.

Ugovorena vrijednost radova je 6,63 mil. KM. - Najdalje se odmaklo s radovima u Čatrnji kod Gradiške gdje je počeo iskop i nasipanje platoa za naplatnu kućicu, kao i osiguranje infrastrukturnih priključaka. Usporedno s tim, radi se i na pomjeranju ograde i premošćivanju zaštitnog kanala - naveli su u “Autoputevi RS”.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?