Hrvatska

Nakon trovanja plinom u Zagrebu: Tijelo stradalog Zatagića danas će, najvjerovatnije, biti dovezeno u BiH

24.03.2021.
u 12:16

Tijelo tragično sradalog Muhameda Zatagića (57), koji je preminuo nakon trovanja plinom u Zagrebu, još nije transportirano u BiH.

Kako je potvrđeno za Avaz, Veleooslanstvo BiH u Hrvatskoj je završila sav posao u vezi sa sprovodnicom, ali obitelj još čeka na određenu dokumentaciju od hrvatskih policijskih tijela, i to zbog očevidnih radnji te će, najvjerovatnije, tijelo biti dovezeno danas.

Šestorica radnika koja su preživjela trovanje su, potvrđeno je jučer, otpuštena s bolničkog liječenja i oni su i dalje u Zagrebu.

To su Samir Čerimić (26), Harun Neslanović (22), Muhamed Kapić (24), Dženito Šehović (42), Mevlo Kapić (21) i Mirza Zatagić (33).

Podsjetimo, sedam državljana BiH je u Hrvatskoj radilo na građevini, a u subotu su se otrovali u jednoj kući u zagrebačkom naselju Resnik, usljed čega je u vozilu Hitne pomoći podlegao Muhamed Zatagić.

Nakon očevoda je utvrđeno da je u kući bila visoka koncentracija ugljenmonoksida i to, najvjerovatnije, od plinskog bojlera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?