formiranje vlasti

Nakon Sarajeva, bez SDA i vlade TŽ i ZDŽ

Avaz
25.11.2020.
u 18:21

Neosporno je da će stranke četvorke (Narod i pravda, Naša stranka, Nezavina bosanskohercegovačka lista i SDP) u skorije vrijeme formirati novu županijsku vladu u Sarajevu. Proces tranzicije vlasti u Sarajevskoj županiji olakšao je i premijer Mario Nenadić, koji je, kako bi ubrzao proces, podnio ostavku, piše Dnevni avaz.  

S druge strane, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kazao je kako je ovakva Vlada ZDŽ sramota za grad Zenicu i stanovnike ove županije. On je potvrdio i kako je formirana nova većina te su održani preliminarni pregovori, kao i da će za 10-15 dana biti službeno potvrđena nova većina, bez SDA i A-SDA.

- S tim je suglasno 90 posto građana. Za dvije godine gotovo milijardu su potrošili. Nitko nijedan projekt nije vidio, osim stalnog zaduženja. Buduću većinu u novoj vladi činit će SDP, Nezavisni blok, SBB, DF, Naša stranka, SzBiH i, najvjerojatnije, HDZ, da imaju komotnu većinu. Mi već imamo većinu, ali radi svih građana ponuđen je i HDZ - rekao je Kasumović.

Nedžad Hamzić, v. d. predsjednika ŽO SBB-a Tuzla, ocijenio je dobrim rezultat SBB-a u Tuzli.

- Dobili smo instrukciju od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da kao županijsko rukovodstvo razmislimo o povlačenju naših ministara iz Vlade TŽ. Nakon Radončićeve ostavke na mjesto ministra sigurnosti, rečeno je da će SBB na svim razinama biti u oporbii. U Sarajevskoj županiji to se dogodilo voljom četvorke, a u Tuzlanskoj županiji to treba biti principijelna odluka SBB-a. Razgovarat ću s našim ministrima te s kolegicom i zastupnicom Lejlom Vuković, da nas dvoje kao županijski zastupnici od kojih ovisi parlamentarna većina izađemo iz nje i otvorimo prostor nekoj drugoj političkoj grupaciji da preuzme vladanje županijom – kaže Hamzić.

Hamzić je napomenuo da je SBB podržao kandidaturu Jasmina Imamovića za načelnika Tuzle i da je ta podrška imala posebnu težinu, jer su Tuzlaci dobro zapamtili da je Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti BiH, velikom akcijom policije za jednu noć uklonio migrante iz centra grada. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije