Američka doplomacija

Nakon otpuštenih 80 veleposlanika, Maureen Cormack ostaje u BiH

Maureen Cormack
21.01.2017.
u 18:18

Maureen Cormack ostaje u Bosni i Hercegovini i radit će kao i do sada sa svim razinama vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Daytonskog sporazuma i napredak zemlje

Američka veleposlanica Maureen Cormack je karijerni diplomat i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su u Američkom veleposlanstvu u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radit će kao i do sada sa svim razinama vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Daytonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1 iz Veleposlanstva SAD-a. 

Cormack je na poziciju veleposlanice u BiH došla s mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u studenom 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve veleposlanike u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. 

Ova odluka odnosi se na 80 veleposlanika postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?