SIP:

Nakon izbora u Stocu, počeo rad Glavnog centra za brojanje glasova

sew
21.02.2017.
u 13:04

Glavni centar za brojanje glasova određenih kategorija birača koji su glasali na ponovnim izborima za općinskog načelnika i Općinsko vijeće u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac počeo je s radom danas u 12.00 sati u sjedištu Središnje izborne komisije (SIP) Bosne i Hercegovine u Sarajevu, priopćeno je iz SIP-a.  

U Glavnom centru za brojanje, prema utvrđenom rasporedu, brojat će se glasovi birača koji su glasali putem mobilnog tima, glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima, glasovi birača u odsustvu, kao i glasovi birača koji su glasali putem pošte van BiH. Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu prisustvovati akreditirani izborni posmatrači.

Prema utvrđenom rasporedu, nakon verifikacije, danas se broje glasovi birača koji su glasali putem mobilnog tima i glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima. Rezultati iz Glavnog centra za brojanje će nakon unosa u aplikaciju biti objavljeni na web stranici Središnje izborne komisije BiH.

Sutra Glavni centar za brojanje počinje s radom u 10.00 sati i planirano je da se radi verifikacija glasačkih paketa pristiglih putem pošte iz inostranstva, brojanje verificiranih glasačkih listića, obrada i skeniranje biračkih spiskova i zapisnika o radu biračkih odbora.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će brojati one glasačke listiće birača koji su glasali putem pošte, koji stignu u Središnje izborno povjerenstvo BiH do 1. ožujka ove godine pod uslovom da je datum na pečatu slanja do 19. veljače.

Dosad je u Središnjoj izbornoj komisiji BiH stiglo oko 500 glasačkih paketa iz inostranstva.

Ključne riječi
SIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?