Intervju: vlado rogić

Nakon izbora imat ćemo problema 
s uspostavom institucija vlasti

25.06.2018.
u 11:00

Iako je svjesno velikog hendikepa i izbornog vakuuma koji postoji s načinom popune Doma naroda, Središnje izborno povjerenstvo provodi sve poslove vezane uz izborni proces 7. listopada. Član SIP-a Vlado Rogić upozorava, međutim, kako se zajedno s političkim prijeporima nastavljaju i pritisci na tu instituciju.

Kako se odvijaju pripreme za održavanje općih izbora ne ulazeći u aktualnu krizu vezanu uz posredne izbore i popunu Doma naroda?

- Sukladno vremenskom pravilniku koji smo mi donijeli o provođenju izbora i koji je objavljen na našoj web-stranici i Službenom glasniku BiH, pristupili smo izvođenju svih aktivnosti koje su u tim rokovima zacrtane. Prema tome, ovjerili smo političke subjekte koji sudjeluju na izborima. Na sjednici održanoj u četvrtak ovjerili smo i koalicije, tako da nam je u ovom razdoblju još samo preostalo završiti prijem lista kandidata. Time završavamo proces ovjere i prijema kandidacijskih lista koje će pak biti gotove nakon prijave i ovjere kandidata koji dolaze nakon kompenzacijskih lista.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?