dom zdravlja kiseljak

Nakon 30 godina Odjel fizijatrije dobio novu opremu, sredstva osigurao DZ

23.10.2020.
u 18:45

Odjel fizijatrije Doma zdravlja Kiseljak kroz koji je mjesečno, prije epidemije koronovarisa, prolazilo nekoliko stotina pacijenata iz Kiseljaka, Kreševa i Fojnice, a vrste terapija poput elektroterapije koristilo i do tisuću i pol pacijenata, također s područja triju navedenih općina, dobio je novu opremu, piše Večernji list BiH

U pitanju su aparati za fizikalnu, ultrazvučnu i elektroterapiju.

Kvalitetnija usluga

Prvi put Odjel fizijatrije imat će i infracrvenu lampu koja im je, kao i preostali nabavljeni aparati, nužna kako bi zaposleni na Odjelu lakše mogli obavljati svoj posao, a pacijenti dobili još kvalitetniju uslugu.

- Što se tiče kvalitete usluga, pacijenti će imati jednako kvalitetnu uslugu kao i dosad, s tim da će zaposleni na našem Odjelu uz novu opremu moći lakše obavljati svoj posao, biti okretniji i brži u pružanju usluge - objasnila nam je dr. Vlatka Komšić, voditeljica Odjela fizijatrije Doma zdravlja Kiseljak.

Novi aparati vrijedni nešto više 5,3 tisuće maraka, ističe dr. Nino Baban, ravnatelj Doma zdravlja Kiseljak, nabavljeni su vlastitim sredstvima ove Javne ustanove.

- Nakon 30 godina napokon su stigli novi aparati koji će itetako biti od pomoći našim pacijentima. Nakon digitalizacije ultrazvuka i mamografa, ovim ulaganjem nastavljamo pratiti tehnološke trendove te pravimo još jedan iskorak što se tiče nabave aparature za našu fizijatriju - rekao je dr. Nino Baban, ravnatelj Doma zdravlja, koji kaže kako će se aparati na Odjelu fizijatrije ubuduće obnavljati svakih pet godina.

Aparate Odjelu fizijatrije isporučila je tvrtka medicinske opreme INEL BH d.o.o., a proizvodi ih srbijanski proizvođač Jena Medical d.o.o. Niš.

Servisna podrška

Nabavom ultrazvučnog aparata, aparata za TENS, ekspogal-aparata i IC lampe, obnovljena je cjelokupna oprema fizijatrije, a prema tvrdnjama distributera, ovo je vrlo isplativo dugoročno ulaganje.

- Naše terensko iskustvo pokazalo je da ovi aparati jako dobro funkcioniraju s jako malim brojem kvarova, a u tome slučaju kao servisna podrška stalno smo dostupni sa svim rezervnim dijelovima i potrošnim materijalom - rekao je Emir Krupić, predstavnik tvrtke INEL BH d.o.o.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?