biskup Mostarsko-duvanjske biskupije

Nakon 28 godina biskupske službe Ratko Perić predaje dužnost Petru Paliću

14.09.2020.
u 07:00

Biskup Ratko Perić, nakon 28 godina biskupske službe, danas predaje dužnost Petru Paliću, novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskom upravitelju Trebinjsko-mrkanske dijeceze.

Primopredaja službe održava se na svetoj Misi u 11 sati ispred katedrale i to upravo na blagdan Uzvišenja Svetog Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i obljetnicu biskupova ređenja. 

Očekuje se i nazočnost hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske.

Podsjetimo, odlukom pape Franje od 11. srpnja 2020 msgr. Ratku Periću usvojena je molba za odreknućem od biskupske službe zbog navršene kanonske dobi, a msgr. Petar Palić, biskup hvarski, imenovan je novim biskupom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?