Ljubuški

Najviše novca iz proračuna dodijeljeno Napretku i Rukometnom klubu Izviđač

02.07.2021.
u 20:30

Objavljeni su rezultati javnih poziva Grada Ljubuškog za dodjelu proračunskih sredstava za projekte iz područja kulture i sporta za 2021. godinu, piše Večernji list BiH. Za projekte iz područja kulture odobreno je ukupno 77.000 KM koje su raspodijeljene na 21 nositelja kulturnih aktivnosti, a iz područja sporta 100.000 KM koje su podijeljene na 23 nositelja sportskih aktivnosti, među kojima su većina klubovi.

Za ples, dokumentarce...

Kad je riječ o kulturi, najviše će dobiti HKD Napredak, Podružnica Ljubuški – 15.000 KM za svoja tri projekta: organizacija jazz kvarteta, koncert klasične glazbe i Napretkovo ljubuško ljeto, potom udruga Intro Ljubuški – 10.000 KM za projekt organizacije Jazz festa Ljubuški. Na trećem mjestu po visini iznosa je Limena glazba Humac sa 7000 KM za nabavu glazbene opreme. Slijede iznosi od po 4000 KM za različite projekte, a koje će dobiti: Plesni klub Paganini, HKUD Studenčica, Karnevalsko društvo Prolog, udruga Hercegovačka kulturna baština – Bilig i Klub kulture Libuša Ljubuški. Po 3000 KM dobit će Udruga mladih Agape, HKUD Antas Mucić, Dream team Babe i Kino-video klub Amater iz Širokog Brijega (za dokumentarni film o akademskom kiparu Stjepanu Skoki). Iznos od po 2000 KM odobren je povijesno-kulturnoj udruzi Baština, HKUD-u Klobuk te Tomislavu Primorcu za bibliografiju Kršnog zavičaja i Kreši Vujeviću za tiskanje knjige Domovinskog rata. Svotu od 1000 KM dobit će: Ekološka udruga Staro Hardomilje, OR Rukotvorine starina, vl. Ante Međugorac, Vlado Pavičić za istraživanje demografske i ekopovijesne priče Ljubuškog, Ljiljana Herceg za adaptaciju doktorske disertacije i objavu knjige “Fenomen opalizacije u pjesmama Veselka Koromana” i Zvonimir Mikulić za izdavanje knjige poezije “Godovi i plodovi”.

Natjecanja, pripreme...

Pri dodjeli sredstava za sportske projekte najveći iznos odobren je RK Izviđač – 25.500 KM za projekte sudjelovanja na natjecanjima, aktivnosti i pripreme, slijedi NK Ljubuški sa 16.000 KM za projekt škola nogometa, zatim HKK Ljubuški koji je dobio 8000 KM za projekte promoviranja košarke i obogaćivanja sportskih događaja. Boksačkom klubu Ljubuški dodijeljeno je 7000 KM, Biciklističkom klubu Ljubuški 6000 KM, HAK Ljubuški i ŽKK Ljubuški po 5000 KM. Paragliding Ljubuški i Šahovski klub Kula Ljubuški dobili su po 4000 KM, Malonogometni klub Futsal i Ženski odbojkaški klub Libero po 3000 KM.

Po 2000 KM dodijeljeno je OK Ljubuški, Crossfit9 MM Ljubuški, Karate klubu Ljubuški, Sportskom cheerleading klubu i Udruzi tenisača Vinko Dževlan 1966 Ljubuški.

Fitnes klub Maya dobio je 1500 KM, Škola nogometa AS Međugorje i Boćarski klub Rastok Prolog po 1000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije