PREMIJER Liga bih

Najveći problem je motivirati igrače nakon sudačkih previda

12.09.2015.
u 06:15

ozračje Nakon poraza od Olimpica, Vitez je ostao potresen suđenjem na svoju štetu

Vitez je protiv Olimpica u srijedu u Vitezu izgubio nes(p)retno, a porazu je kumovao i sudac Vladimir Bjelica sa svojim pomoćnicima Samirom Spahalićem i Darijem Primorcem. No, vremena za tugovanje, za vidanje, prije svega psihičkih rana, nema jer već danas Vitežane u Zvorniku čeka Drina. A zbog psihičkih frustracija izazvanih porazom nisu ih zaobišle ni druge nesretne okolnosti - žuti kartoni i ozljede - zbog kojih, uz već ranije ozlijeđene Smriku, Jusufbašića i Jurića, neće igrati ni Jevtić i Pezo.

Ohrabruju igrače

- Zadovoljni smo kako je naša momčad odigrala, posebno drugo poluvrijeme, protiv Olimpica, pa osim onih prisilnih, drugih promjena u sastavu koji je nastupio u srijedu uglavnom i neće biti - kazao nam je pomoćnik šefa stručnog stožera Branka Karačića Ivica Bonić. Kazao je, također, kako nije lako podnijeti rezultatski neuspjeh, posebno sudačke nepravde koje su nedvojbeno doprinijele gubljenju bodova u posljednje tri prvenstvene utakmice (Mladost i Olimpic u Vitezu i Sloboda u Tuzli).

- Ohrabrujemo svoje momke, preuzimamo i na sebe dio krivnje za neuspjehe i iskreno se nadamo da ćemo u Zvorniku odigrati dobro. Ohrabruje nas vrlo dobra igra, posebno u drugom poluvremenu protiv Olimpica, nema razloga da tako ne bude u Zvorniku, i uz pošteno suđenje koje očekujemo, vjerujem da neće izostati za nas povoljan rezultat. To je za nas imperativ jer drugoga izbora i nemamo - dodao je Bonić.

Ne smiju jurišati

Najbolji igrač Viteza u susretu s Olimpicdom bio je ljevokrilni napadač Borislav Pilipović, ljetošnje pojačanje iz banjolučkog Borca i prava je šteta što njegova izvrsna igra nije okrunjena i pobjedom njegove momčadi.

- Što je, tu je, iz ove kože ne možemo, nemoćni smo i protiv sudačkih nepravdi, moramo zbiti redove i u Zvorniku ići na rezultat. Bit će vrlo teško jer naši domaćini imaju nekolicinu vrlo dobrih i brzih mladih igrača, što nikako ne znači da smo mi u tom susretu bez prilika. Naprotiv. Ne smijemo bezglavo jurišati, moramo igrati čvrsto i sigurno u obrani, a bude li tako, nadam se da hoće, juriši domaćina dat će i nama prilike za ugrožavanje njihova gola. A onda te prilike moramo i iskoristiti. A sve ovo podrazumijeva dobro i korektno suđenje kakvo u protekle tri utakmice zaista nismo imali - poručio je Borislav Pilipović. Po svemu sudeći, Vitez će protiv Drine nastupiti u sljedećem sastavu: Živković, Livančić, Barišić, Alić, Sadiković, Šantić, Muminović, Đurić (Anastasov), Basara (Vidović), Kapetan i Pilipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?