Milan Dunović

Najveća mi je nagrada kada vidim osmijeh na licu djece

Milan Dunović
Agencija
29.12.2015.
u 10:06

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović u sljedećoj godini planira realizirati nove projekte iz oblasti obrazovanja, a fokusirat će se da pomogne pri rješavanju pitanja mladih u BiH i Federaciji. 

- Prioritet će biti i realizacija projekata koji će na kraju rezultirati novim radnim mjestima, te ću pristupiti rješavanju problema  koje imaju povratnici u Federaciji BiH – rekao je Dunović.

 U 2016. godini nastavit će realizaciju projekata koji su se pokazali zaista odličnim u ovoj godini.

 - Svaki projekt je značajan ukoliko možete pomoći onima kojima je pomoć neophodna. Nastavili smo neke dobre projekte koje je realizirao prethodni sastav Ureda, tako da smo organizirali dolazak u Sarajevo djece ovaj put iz Srebrenice. Omogućen im je obilazak Zemaljskog muzeja i grada Sarajeva. Najveća vam je nagrada kada vidite osmijeh na licu te djece, to je najbitnije. Odmah znate da je projekt bio uspješan – izjavio je Dunović.

 Odličnim projektom ocijenio je ovogodišnji projekt Udruženja Skakavac pod nazivom „Mala škola pčelarstva“, za djecu s posebnim potrebama.

 - Nedavno smo posjetili i Maglaj, gdje smo, na osnovu procjene predstavnika triju osnovnih škola, najugroženijim učenicima uručili donacije. Nadamo se da smo im na ovaj način mogli olakšati svakodnevnu egzistenciju. Međutim, smatram da se ovom i sličnim problemima trebamo svi posvetiti da bismo sistemski riješili probleme, jer jednokratna pomoć nije konačno rješenje za ove ljude – mišljenja je Dunović.

Ured potpredsjednika Federacije BiH u ovoj godini uspostavio je suradnju i s udruženjima, među kojima su „Dajte nam šansu“, „Duga“, „Žene Grahova“ i „Lotos“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?