BOJAN DRAGIČEVIĆ IZ BANJA LUKE

Najtraženiji bjegunac: Dvaput je bježao iz hrvatskih zatvora

Bojan
30.01.2016.
u 15:40

Na najnovijoj stranici Europola https://eumostwanted.eu/#/bojan-dragicevic na kojoj će se objavljivati fotografije i podaci najtraženijih bjegunaca u Europi nalazi se i Bojan Dragičević (35). On je zajedno sa Zoranom Svitlicom 2005. dva puta počinio pljačku u banci u Šibeniku. Dragičević je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora. Bio je u bijegu do svibnja 2012. godine kada je uhićen u BiH, piše 24sata.hr. Izručen je Hrvatskoj i poslan u zatvor u Lepoglavi. Bio je na dobro čuvanom odjelu. Pobjegao je 25. rujna 2013. godine, ali je uhićen isti dan u blizini zatvora. U travnju 2014. godine su ga premjestili u zatvor u Puli gdje je trebao odslužiti kaznu do kraja. No pobjegao je 22. kolovoza 2014. godine i otada je u bijegu.  

Dragičević je jedan od poznatijih kriminalaca iz Banja Luke. Iz zatvora u Puli je pobjegao dok je bio u šetnji u zatvorskom krugu.  Oko 16 sati zatražio je dva vježbenika (pravosudna policajca početnika) da ga vrate u ćeliju. Nestao im je u sekundi. Preskočio je zid visok oko četiri metra. Pravosudna je policajka, koja je od njega bila udaljena oko osam metara, zapucala triput u zrak i dvaput prema njemu. Nije ga pogodila. 

Iz zatvora u Lepoglavi je iskočio kroz prozor čuvane prostorije koju su, u krivom trenutku, bez nadzora ostavili policajci. Doskočio je na parkirano vozilo djelatnika kaznionice i otrčao dalje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?