Slastice

Najsočnije MAK KOCKE s tajnim dodatkom

23.04.2024.
u 09:22

Dobro poznate mak kocke dobile su novo ruho. Isprobaj recept i sve će ti biti jasno

U klasičan recept za mak kocke, popularan svevremenski kolača dodaj koju žličicu ruma i fini domaći džem kiselkastih nota poput onog od višnje, šljive ili marelice. Kolač premaži glazurom od čokolade, lagano ohladi i navali na slatko, sočno mak savršenstvo.

SASTOJCI 

- jaje 5 kom 
- maslac 200 g 
- šećer kristal 150 g 
- mlijeko 100 ml 
- mak 200 g 
- rum 50 ml 
- prašak za pecivo 2 žličica 
- limun 1 kom 
- džem 
- čokolada za kuhanje 

POSTUPAK 

- Mak prelij kipućim mlijekom i pospi sa 2 žlice šećera. Dodaj prašak za pecivo i promiješaj. 

- Žumanjke, 150 ml maslaca i ostatak šećera izmiksaj.

- Dodaj koricu pola limuna i sok cijelog limuna.

- Dodaj rum.

- Sve dobro promiješaj. 

- Od bjelanjaka istuci snijeg pa ga laganim pokretima umiješajte u smjesu. Tijesto prebaci u posudu za pečenje. Peci oko pola sata na 180 stupnjeva. 

- Za to vrijeme pripremi glazuru od čokolade i ostatka maslaca. 

- Kada je kolač gotov, pusti da se ohladi, premaži ga džemom i prelij glazurom od čokolade. 

- Ohladite kako bi se čokolada stisnula, nareži i posluži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije