Izgradnja novog parka kod stadiona Babovac pri samom kraju

Najmlađi Ljubušaci dobivaju još jedan prostor za igru i zabavu

storyeditor/2023-06-05/park.png
06.06.2023.
u 17:54

Izgradnja i uređenje novog parka pokraj nogometnog stadiona Babovac u Ljubuškom došli su do samoga kraja, piše Večernji list BiH. Ljubuški će tako biti bogatiji za još jednu uređenu i privlačnu javnu površinu.

Velika promjena

Projekt izgradnje novog parka na neuređenom prostoru trokutastoga oblika, gdje je godinama funkcionirala veletržnica s kamionima i različitim robama, pokrenuo je bivši ljubuški gradonačelnik Nevenko Barbarić i on je početkom 2020. godine u Gradskoj vijećnici predstavljen. Plan je bio da se tog ljeta počne s gradnjom, ali pandemija koronavirusa je to onemogućila. Čekalo se do prošle, 2022., kada je u postupku javne nabave posao povjeren građevinskom poduzeću Putovi d. o. o. Grude, čija je ponuda od 244.980 KM bez PDV-a prihvaćena kao najpovoljnija. Radilo se postupno i uskoro će novi park biti na raspolaganju mališanima, njihovim roditeljima, bakama, djedovima, mladima, zapravo, svima. Zatekli smo dvojicu radnika ljubuškog JP Parkovi Igora Šimovića i Vjeku Ćorluku kako pripremaju zemlju za sijanje trave. - Čistimo grumenje, izbacujemo kamenje, ravnamo, poslije stavljamo humus, sijemo travu i zbijamo valjkom. Tu su prskalice, bez vode nema ništa. Treba posaditi i drveće i cvijeće, postaviti klupe i ostalo - kaže Vjeko Ćorluka. - Trebat će nam desetak dana da poravnamo, pripremimo zemlju i posijemo travu. Zemlja mora biti sitna i ravna kad se počne sijati. Mislim da će se sijati ona trava koja ide za stadione, ne treba joj mnogo vode i otporna je na hladnoću i vrućine - kaže Igor Šimović. Već sad se vidi velika promjena u tom dijelu grada, park dobiva jasne konture, zapušteni prostor je bljesnuo, a tek kako će biti kad se zazeleni trava, kad zaigraju živopisne boje cvijeća, kad poraste drveće i začuje se smijeh razdragane djece... U blizini je nekoliko stambenih zgrada i kuća, a upravo jedna gradi se uz sami park sa zapadne strane. Površina parka je oko 3800 četvornih metara. Koliko će stajati, tek će se povući crta.

Utrošene 129.053 KM

Na Gradskom vijeću je rečeno kako će Grad sudjelovati s oko 160.000 KM, da je od Fonda za zaštitu okoliša FBiH dobiveno 100.000 KM te da se očekuje i potpora Županije. Slijedom toga, u rashodima proračuna Grada Ljubuškog za 2022. stoji da je za uređenje prostora parka Babovac planirano 260.000 KM. U godišnjem izvješću o izvršenju proračuna Grada Ljubuškog za 2022. pak stoji da je za uređenje prostora parka Babovac bilo planirano 260.000 KM, a utrošene su 129.053 KM. Radovi su se prenijeli u ovu godinu, a time i troškovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije