Edin Mušić

Najkasnije za deset dana pokušati postići dogovor oko Mostara

edin music
22.07.2016.
u 13:00

Predstavnici SDA i SBB BiH razgovarali su sinoć bilateralno o rješenju za Grad Mostar koje bi eventualno moglo biti ponuđeno u narednih nekoliko dana, a podrazumijevalo bi definiciju kako urediti statut Grada te izmjenu Izbornog zakona u skladu s odlukom Ustavnog suda, potvrdio je Feni predsjednik Županijskog odbora SDA u Mostaru Edin Mušić.

Ovaj razgovor SDA-SBB vođen je nakon što su se čelnici dviju stranaka kao i HDZ-a BiH sastali s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack u želji da riješe pitanje održavanja izbora u Mostaru.

Dogovor nije postignut, ali su sudionici izjavili da nisu daleko od rješenja i da će najkasnije za deset dana pokušati postići dogovor.

- Generalno, kako je i bilo po našim procjenama, na sastanku je najviše bilo riječi o određenjima vezanim za središnju zonu Mostara. SDA i SBB su bili stava da ta zona bude izborna jedinica- rekao je Mušić i dodao da je generalni stav svih strana da bi bilo dobro postići dogovor o održavanju ovogodišnjih lokalnih izbora u tom gradu.

- Bit je hoćemo li se odmaknuti od daytonskih definicija vezanih za Grad Mostar ili nećemo, naglašava on.

Lokalni izbori u Mostaru nisu održani od 2008. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?