Recepti

Najbolje jutro uz mekane čokoladne rolice

20.11.2020.
u 16:32

Za kraj tjedna se počasti mirisnim i pahuljastim čokoladnim rolicama...

Pripremi čokoladne rolice za četiri osobe, idealne za sezonski doručak ili brunch. Možeš ih napraviti i dan ranije i čuvati u hladnjaku prekrivene plastičnom folijom.  

Kad ih izvadiš iz pećnice, prelij ih šećernim preljevom i uživaj u svakom zalogaju. Uz šalicu čaja, vruće čokolade ili toplog mlijeka, stvorit ćeš toplu obiteljsku atmosferu. U slast!

Sastojci za tijesto: 

80 ml mlijeka 
2 žličice suhog kvasca 
2 žlice otopljenog maslaca 
1 žlica šećera 
1 veliki žumanjak 
¼ žličice soli 
150 g brašna 

Sastojci za punjenje: 

2 žlice omekšalog maslaca 
50 g smeđeg šećera 
¾ žličice cimeta 
50 g nasjeckane tamne čokolade 

Priprema: 

U toplo mlijeko ubaci suhi kvasac, pomiješaj i pusti da odstoji desetak minuta. 

Prelij kvasac u veću posudu, dodaj otopljeni maslac, šećer, žumanjak i sol. Kratko izmiksaj. 

Postepeno dodaj brašno i formiraj ljepljivu kuglu tijesta. 

Prebaci na pobrašnjenu površinu i mijesi dok tijesto ne postane glatko.  

Stavi tijesto u nauljenu posudu, prekrij čistom kuhinjskom krpom i pričekaj da se udvostruči. 

U međuvremenu naulji manju posudu za pečenje (cca 15 x 15 cm). 
Tijesto izvadi iz hladnjaka, razvaljaj u četverokut. 

Najprije premaži mekanim maslacem, a potom pospi smjesom smeđeg šećera i cimeta. Na kraju rasporedi čokoladu i zarolaj.  

Nareži na komade i položi u pripremljenu posudu za pečenje. Pokrij i pusti da odstoji pola sata. 

Peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok rolice ne poprime zlatnu boju. Pokrij folijom ako primijetiš da gore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata