mostarska kupališta

Najavljeni rast temperature bi trebao povećati i broj kupača

04.08.2018.
u 16:15

Kupališta u Mostaru jučer su bila dobrim dijelom prazna. Unatoč tome što je temperatura bila ljetna, nestabilnosti koje u poslijepodnevnim satima zahvate veći dio BiH mnoge su natjerale ipak ne riskirati, nego ostati u svojim domovima, a u to smo se uvjerili i jučer, piše Večernji list BiH. 

Ljeto rezervirano za kupanje

Ipak, bilo je onih koje smo susreli na mostarskim kupalištima i koji u kratkim izjavama logično odgovaraju kako je ljeto rezervirano za kupanje. - Teško je objasniti naš mentalitet, zimi ljudi jedva čekaju kada će ljeto, kupanje i uživanje u suncu, a kada dođe ljeto, tada se svi nešto žale. Pravih ljetnih temperatura nismo ni imali do prije nekoliko dana, tako da uistinu ne shvaćam - kaže nam jedan kupač srednjoškolac koji je osvježenje potražio na mostarskim bazenima.

SP među ranijim razlozima

Više je razloga zbog čega je proteklo vrijeme obilježeno manjim brojem kupača. Tijekom lipnja i srpnja su aktualni bili Svjetsko prvenstvo, ali i nestabilno vrijeme. Naime, Hrvatska je dočekala samo finale tog prvenstva, tako da se nikome nije dalo gubiti vrijeme na neke druge aktivnosti. Oni rijetki koji su željeli propustiti nogomet u vremenu nisu mogli naći saveznika jer su temperature bile puno niže nego što priliči ljetnim mjesecima. Sve u svemu, najavljen je rast temperatura, tako da se mnogi nadaju ugodnijem vremenu i većem broju kupača nego ovoga vikenda.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije