KRENI ZDRAVO

Naglo ste se udebljali? Ovo biste trebali znati...

05.11.2018.
u 19:45

Naglo debljanje se nerijetko javlja zbog prekomjernog unosa nezdrave hrane ili tekućine te smanjenja fizičke aktivnosti. Često je i posljedica zadržavanja tekućine, konstipacije ili trudnoće.

Naglo debljanje je iznenadna pojava nenamjernog povećanja tjelesne težine koja može biti posljedica različitih zdravstvenih stanja.

Kod većine ljudi, nakupljanje kilograma često predstavlja popratne tegobe kao što su depresivnost zbog nezadovoljstva vlastitim tijelom, manjak samopouzdanja te poremećaje prehrane. 

Srećom, uzrok naglog debljanja se ponekad može vrlo jednostavno uočiti što ujedno znači da se može uspješno i regulirati kontrolom štetnih čimbenika zbog kojih se kilogrami iz dana u dan nakupljaju.

Naglo debljanje se nerijetko javlja zbog prekomjernog unosa nezdrave hrane ili tekućine te smanjenja fizičke aktivnosti. Često je i posljedica zadržavanja tekućine, konstipacije ili trudnoće.

U takvim situacijama je naglo debljanje sasvim logična pojava koja se može pojaviti periodično (npr. tijekom menstrualnog ciklusa kod žena), ali može potrajati i neko vrijeme (npr. tijekom trudnoće).

Međutim, brze oscilacije u težini često mogu biti posljedica nekih drugih uzroka koje je potrebno primarno liječiti kako bi se težina uopće mogla regulirati. Koji su to uzroci koji mogu dovesti do naglog debljanja pročitajte na portalu Kreni zdravo 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?