Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar usvojio Plan poslovanja Društva za 2017. godinu

24. ožujka 2017. u 09:18 0 komentara 64 prikaza
asdas
Pogledajte galeriju 1/4

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Dalibora Miloša, jednoglasnom su odlukom, uz puno odobravanje i potporu, prihvatili Izvješće o radu Uprave Društva koje im je predstavio direktor Mario Gadžić, s naglaskom na provedbu Strateškoga plana restrukturiranja Aluminija, kojom su uspješno postavljeni temelji pozitivnomu poslovanju tvornice u ovoj godini.

- To potvrđuju pozitivni poslovni ishodi iz prva dva mjeseca tekuće godine, otkako su na snazi nove poslovne okolnosti, u prvomu redu novi ugovori. U najkraćemu, identificirali smo bolest Društva i krenuli u borbu sa svime što ga je ugrožavalo, nastavljajući opsežna restrukturiranja naslijeđenih dugovanja koja su nam i dalje najvećim bremenom – sažeo je Gadžić usmjerenje djelovanja Uprave kojoj je na čelu, a koja je Aluminij, u samo nekoliko mjeseci, vratila s ruba proglašenja stečaja, postavivši mu zdrave osnove oporavka.

Također jednoglasno, usvojen je i ambiciozan Plan poslovanja Društva za 2017. godinu, s jasno zacrtanim ciljem ostvarivanja dobiti s istekom godine. Tim je planom, naime, predviđen porast prihoda od 40 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i povećanje proizvodnje za 23 posto. Predviđeno je i uključenje novih 30 elektrolitičkih ćelija do isteka kalendarske godine. Ukupne investicije u proizvodnju dosegnut će 25 milijuna KM, a u planu je napraviti 46 milijuna KM ušteda u odnosu na lanjski troškovnik.

Pozdravivši predan rad Uprave, evidentan zaokret u načinu poslovanja i konkretne pozitivne pomake, predsjednik Miloš iznio je optimistična stajališta o budućnosti mostarske tvornice, naglasivši kako je, ipak, još puno posla u nastavku godine i kako početni dobri pokazatelji ne smiju značiti opuštanje, nego naprotiv traže održavanje visokoga tempa rada i stalan oprez.

- Ovi rezultati uistinu daju nadu u optimizam da je Aluminij na putu oporavka, ali se nikako ne smije gubiti iz vida svijest o stanju u kojemu je tvornica preuzeta, a koje traži još puno posla i bolnih koraka u vremenu pred nama – zaključio je predsjednik NO-a Društva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.