Tijekom Mise posvete ulja

Nadbiskup Vukšić na današnjoj misi trebao biti uveden u koadjutorsku službu

KTA
08.04.2020.
u 18:42

„Iz razumljivih razloga to nije bilo moguće obaviti na takav način. Znam da sam u vašim molitvama i u molitvama sve ostale braće i sestara", kazao je nadbiskup Vukšić

Tijekom Mise posvete ulja, koju je na Veliku srijedu 8. travnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u prigodnoj propovijedi nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić podsjetio je da je upravo na ovom Euharistijskom slavlju trebao biti uveden u koadjutorsku službu, javlja KTA. 

„Draga braćo svećenici, prije negoli se proširila pošast virusa, bilo je zamišljeno da u ovoj katedrali u molitvenom Euharistijskom zajedništvu prezbiterija, druge braće biskupa i Naroda Božjega, danas bude obilježen početak koadjutorske službe. No iz razumljivih razloga to nije bilo moguće obaviti na takav način. Ali znam da sam u vašim molitvama i u molitvama sve ostale braće i sestara Kristovih vjernika. I preporučam se vašim molitvama, dobroti, solidarnosti, prijateljstvu i suradnji. A ja za vas svećenike i cijeli Narod Božji molim: Gospodine Isuse, svemogući Vječni Svećeniče, zahvaljujemo Ti što si nas pozvao i molimo Te: pomozi svim svećenicima, svojim slugama, koji su pomazani istim Duhom Gospodnjim, da vjerno obnavljaju žrtvu spasenja u Tvoje ime, da Tvojim vjernima priređuju vazmenu gozbu, da prednjače ljubavlju, da vjernike hrane Tvojom riječju i svetim otajstvima; da posvećuju život Tebi i spasu braće i sestara, da nastoje postati slika Tebe samoga i da postojano svjedoče ljubav i vjernost Tebi; sačuvaj ih zdrave u duši i tijelu da blagovjesnici budu siromasima, da sužnjima proglašuju oslobođenje, vid slijepima, da na slobodu puštaju potlačene, da navješćuju vrijeme milosti Gospodnje. Po Kristu Gospodinu našemu“, kazao je nadbiskup Vukšić. 

mons. Tomo Vukšić je, 26. ožujka 2020. uveden u službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu na skromnoj svečanosti u nazočnosti kardinala Puljića i članova Konzultorskoga vijeća Vrhbosanske nadbiskupije te savjetnika Apostolske nuncijature u BiH mons. Henryka Jagodzinskog. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije