Intervju: Anto Rajković

Nadam se da će Kiseljak ostati kiseljački i da priča neće tragično završiti

VL
Autor
Željko Andrijanić
18.10.2017.
u 09:00

Gospodarstvenici su stvarna snaga svojih lokalnih zajednica. Gospodarstvenici Viteza su kroz svoju udrugu snaga i Viteza, ali i središnje Bosne. Proteklih dana i oni prate što se događa s Agrokorom, kao i svi drugi, s obzirom na to da je riječ o gigantu svjetskih razmjera, a koji je potonuo i nad kojim pravosuđe danonoćno bdije. Za središnju Bosnu važan je Kiseljak na koji se uknjižio Sberbank. O tome, ali i o trenutačnom stanju u središnjoj Bosni razgovarali smo s Antom Rajkovićem, mlađim bratom Franje Rajkovića. Taj dvojac čini okosnicu uspješnih gospodarstvenika središnje Bosne. Upravo je Anto predsjednik Udruge gospodarstvenika Vitez.

Kakva je trenutačno gospodarska situacija u središnjoj Bosni?

- Ne možemo se pohvaliti time da je situacija zadovoljavajuća. Nažalost, razlog tome treba tražiti na višim razinama gdje se donose ključne odluke. Nema pozitivne političke klime i to se sve prelijeva na gospodarstvo. Situacija se mora mijenjati ako svi želimo biti zadovoljni ovdje, i gospodarstvenici i radnici. Mora se dati vjetar u leđa gospodarstvu za dobrobit svih. Ovom sada situacijom ne možemo biti zadovoljni.

Događa se afera s Agrokorom, Sarajevski kiseljak kolateralna je žrtva i Sberbank se na njega predbilježio na sudu. Kako će se, po vašem mišljenju, rasplesti ta priča?

- Vjerujem da se neće tako tragično završiti. Nadam se da će se naći rješenje i da će Kiseljak ostati kiseljački. Priča se sada kotrlja u nekom negativnom smjeru na višim razinama Agrokora, ali vjerujem kako će se na kraju sve rasplesti pozitivno i da će Kiseljak, koji je postao svojevrsni brend središnje Bosne, nastaviti uspješno djelovati.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?