MILAN BANDIĆ

Nadam se da će BiH uskoro biti sastavljena od tri entiteta

bandic-txt.jpg
Foto: import
12.03.2014.
u 09:39

On je dodao da se nad Hrvatima u BiH vrši majorizacija

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, govorio je u intervjuu za televiziju Al Jazeera Balkans. Podržao je osnivanje trećeg entiteta u BiH koji bi, kako je kazao, Hrvatima omogućio ravnopravniju ulogu. Bandić je kazao da se ponosi bh. podrijetlom (rođen u zaseoku Bandića Brig u općini Grude op. a.). “BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, kako bi svatko imao mogućnost izabrati svoje predstavnike”, kazao je gradonačelnik Zagreba spomenuvši izbor Željka Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva BiH. On je dodao da se nad Hrvatima u BiH vrši majorizacija. “Ja sam prijatelj BiH i zagovaram najtješnje odnose dvije zemlje. Strateški interes Hrvatske su dobri odnosi s BiH. Jedinstvena BiH je nemoguća bez zadovoljavanja interesa sva tri naroda. Princip majorizacije je praksa u Federaciji BiH. Republika Srpska funkcionira kao zaseban dio, separat BiH”, izjavio je Bandić te dodao da je revizija Daytona iluzija u skorije vrijeme. Bandić je govorio i o svojoj počasnoj tituli građanina Sarajeva. “Počasni sam građanin Srebrenice, Kiseljaka i Sarajeva. Bio bih budala kad bih rekao da mi to ne godi. Ja sam očekivao to, ja sam prijatelj Sarajeva. Ja se na Baščaršiji osjećam kao na Jelačićevu trgu”, kazao je on. Bandić je zahvalo Gradskom vijeću Sarajeva te dodao da jedva čeka dolazak u glavni grad BiH kako bi s prijateljima “bacio razgovorušu” na Baščaršiji. Povodom Bandićevog intervjua reagirao je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara, smatrajući njegovu izjavu neprihvatljivom, skandaloznom i uvredljivom.

“Bandićeva podrška osnivanju trećeg entiteta u BiH koji bi, kako je istaknuo, Hrvatima omogućio ravnopravniju ulogu, doživljavamo kao udarac demokratskim procesima na ovim prostorima. Veoma smo iznenađeni i zabrinuti ovakvim neprimjerenim izjavama, zbog dobrih i prijateljskih odnosa između Sarajeva i Zagreba, a pogotovo s Milanom Bandićem kao gradonačelnikom prijestolnice Republike Hrvatske”, poručio je Čampara. Dodao je da će kao zamjenik gradonačelnika Sarajeva podnijeti inicijativu Gradskom vijeću Grada Sarajeva da preispita odluku o proglašenju Milana Bandića počasnim građaninom grada Sarajeva. (kb)

Ključne riječi

Komentara 5

JA
ja1970
08:25 13.03.2014.

to bandicu samo treci entitet onda cemo se oporaviti vako nedaj boze moze opet rat izbiti

Avatar Feniks
Feniks
14:46 12.03.2014.

Napokon i od Bandića nešto pametno!

JM
jezero-matica
18:30 12.03.2014.

Ovaj brat starijeg Udbasa,Titov omladinac i stovatelj njegova NEdjela,pred izbore za EU parlament prodaje nam maglu!Nek budale kupuju!Nije se Udbas promjenio niti ce!U kojoj je jazbini dosad bio?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?