DAVOR POSILOVIĆ

Načelnik policije o prosvjedu u Zagrebu: Nije nas iznenadio broj okupljenih ljudi

21.11.2021.
u 14:13

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović obratit će se medijima vezano uz jučerašnji prosvjed u Zagrebu. Podsjećamo, prosvjed protiv COVID potvrda na koji su došle tisuće iz cijele Hrvatske nije bio prijavljen policiji.  - Organizator prosvjeda se još uvijek utvrđuje. Ne komentiramo inače broj, ali možemo potvrditi da je na svim lokacijama bilo više tisuća građana koji nisu svi bili iz Zagreba. Tijekom odvijanja prosvjeda došlo je do verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika televizijske kuće. Važno je naglasti da smo mi te događaje audio-vizualne snimamo, tako da će se napraviti analiza naših snimki, ali i snimki grada Zagreba.  Kazao je da su dobili informacije o tome da je bilo još napada na pripadnike medija.  - Osim tih događaja, događaj je protekao u sigurnosno-prihvatljivim okolnostima. Možemo potvrditi određeni broj prosvjednika upućen ispred zgrade HRT-a. S obzirom da smo raspolagali sa saznanjem da bi se tako nešto moglo dogoditi, policijski službenici su bili na zadatku. Tamo nije došlo do policijske intervencije - kazao je Posilović. 

Potvrdio je da je na Trgu bana Josipa Jelačića došlo do paljenja zastave, te je kazao da je bila to zastava Hrvatske demokratske zajednice. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije