Anarhija nakon lokalnih izbora

Načelnik Jajca isplatio plaće iako nema proračuna ni odluke o privremenom financiranju

16.02.2017.
u 09:00

Općina Jajce već je četiri mjeseca bez vlasti, a posljednji potezi koje je poduzeo načelnik Edin Hozan pokazali su kako u općini vlada potpuno bezvlašće. Naime, Hozan je ovoga tjedna donio odluku o isplati plaća iz općinskog proračuna, a zakonska osnova za takvu odluku je i više nego upitna. Kako su nam rekli naši sugovornici, od službenika Općine Jajce obaviješteni su kako im je 13. veljače isplaćena plaća za siječanj, čime je općinski načelnik samovlasno i nezakonito raspolagao javnim novcem.

Nema ni Vijeća ni odluke

- U općini Jajce ni nakon više od četiri mjeseca od održavanja lokalnih izbora nije konstituirano Općinsko vijeće, pa je općina u 2017. ušla bez usvojenoga proračuna, a kako Vijeće nije konstituirano, tako nije donesena ni odluka o privremenom financiranju općine, koja bi uredila financijsko poslovanje do 31. ožujka 2017. godine, do eventualnog proglašenja proračuna na koje bi općinski načelnik imao pravo 1. travnja 2017. godine. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?