Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Načelnici HBŽ-a predložili kandidate za organe i tijela SOIGFBiH

15. rujna 2021. u 14:09 0 komentara 72 prikaza

U Tomislavgradu je održan sastanak s ciljem predlaganja kandidata u organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) iz jedinica lokalne samouprave Hercegbosanske županije.

Predloženi su kandidati za Predsjedništvo Skupštine SOGFBiH kao izvršni organ Skupštine SOGFBiH, a koji usklađuje rad svih organa i radnih tijela Saveza.

Članovi Predsjedništva biraju se na Skupštini na razdoblje od četiri godine i čine ga općinski načelnici, odnosno gradonačelnici.

Ovo je deveti sastanak u procesu pripreme Izborne skupštine SOGFBiH na kojoj će se izabrati novi članovi organa i tijela SOGFBiH.

Na ovom sastanku se raspravljalo i o zakonskim propisima značajnim za lokalnu samoupravu poput Zakona o građevinskom zemljištu FBiH i ostalim relevantnim zakonima iz oblasti lokalne samouprave.

Naglašena je potreba i važnost zajedničkog djelovanja općina i gradova putem SOGFBiH, posebno u procesima lobiranja i zastupanja zajedničkih interesa jedinica lokalne samouprave pred višim razinama vlasti.

Konstatirano je da su sve češće konsultacije kako s federalne razine vlasti, tako i s vladama županija, odnosno resornim ministarstvima.

Naglašeno je da općine i gradovi sa SOGFBiH nastavljaju uspješnu suradnju koju su do sada i imali, priopćeno je iz SOGFBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.