ALARMANTNO

Na tržištu BiH ručni mikseri od kojih prijeti strujni udar

'mikser1_nnn_vrt_241111'
Foto: ''
23.01.2014.
u 09:20

Iz Inspektorata navode da je po nalogu inspekcije izvršeno usklađivanje osam ručnih miksera za hranu

Na tržištu BiH ponovno su se pojavili opasni električni uređaji. Nakon električnih lampica za novogodišnja drvca koje mogu dovesti do požara, fenova za kosu od kojih je postojao rizik od strujnog udara, tržišna inspekcija Republike Srpske utvrdila je tijekom kontrole blendera za hranu i ručnih miksera da jedan model miksera predstavlja rizik od strujnog udara i požara, priopćeno je iz Inspektorata Republike Srpske. Kod dva modela blendera za hranu nisu utvrđene nepravilnosti, a tijekom kontrole dva modela ručnih miksera uočeno je da jedan model ne ispunjava sigurnosne zahtjeve.

Iz Inspektorata navode da je po nalogu inspekcije izvršeno usklađivanje osam ručnih miksera za hranu. Republička tržišna inspekcija je od listopada do kraja prosinca 2013. provela projekt proaktivnog nadzora blendera za hranu i ručnih miksera za hranu. Kontrole su obuhvaćale administrativnu provjeru dokumentacije, vizualnu kontrolu proizvoda i uzorkovanje za laboratorijsku analizu prema zahtjevima naredbe o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica. Podsjetimo, nedavno su s tržišta povučene dvije vrsta rasklopnih stolica za djecu koje su predstavljale opasnost po zdravlje korisnika. (M. Medić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije