telefonska izvanredna sjednica

Na sjednici Vijeća ministara BiH odobrena evakuacija bh. građana iz Italije

26.03.2020.
u 18:35

Vijeće ministara BiH danas je na telefonskoj izvanrednoj sjednici donijelo Odluku o evakuaciji državljana Bosne i Hercegovine iz Republike Italije i za te namjene odobrio 50 tisuća KM iz tekuće proračunske rezerve.

Za povratak svih državljana BiH koji se, prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, trenutno nalaze u Italiji, u idućih dan - dva bit će osiguran čarter let na relaciji Sarajevo - Rim - Sarajevo. Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta.

Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantenu u mjesto koje je u skladu s njihovim mjestom prebivališta.

Zadužuje se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da pripremi nadležnim tijelima spiskove državljana koji će doputovati u Bosnu i Hercegovinu s njihovim mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini radi upućivanja u karantene, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?