sastanak

Na sastanku se razgovaralo o unutarnjem ustrojstvu BiH i Poljske

Krišto
20.05.2016.
u 11:27

Posljednjeg dana službenog boravka u R. Poljskoj, članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), sastali su se s Marsalom Pomirskog vojvodstva Mieczyslawem Strukiem.

Na sastanku se, izmedju ostalog, razgovaralo o unutarnjem ustrojstvu Poljske i BiH, pri čemu je marsal Struki posebno zanimanje iskazao za način funkcioniranja entiteta i županija.
Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog dona PSBiH Borjana Krišto, u razgovorima je istaknula kako bi za BiH od velike koristi bila decentralizacija, cije pozitivne efekte i dobar  nacin funkcioniranja možemo vidjeti u većini europskih zemalja, pa tako i u Poljskoj, koja je organizirana u vojvodstva.

Zamjenica predsjedatelja Krišto, također je iskazala veliki interes svih razina vlasti u BiH za korištenje sredstava iz EU fondova, budući da su tijekom ovog posjeta ostvareni značajni kontakti i razmjenjena iskustva koja ce biti od velikog značaja u budućnosti.

Marsal Struki je, objasnivši način funkcioniranja vojvodstava u Poljskoj, istaknuo različite projekte koje su ona, kao jedinice samouprave ostvarila, te kazao kako se Poljska osjeca duznom prenijeti svoja korisna saznanja i iskustva drugim zemljama. Takodjer, naglasivši dobru suradnju vojvodstava sa županijama u Hrvatskoj, izrazio je nadu da će se ta suradnja u budućnosti ostvariti i sa bh. županijama.
Na kraju sastanka, zaključeno je kako između dvije zemlje postoji mnogo potencijala za suradnju, posebno je istakut značaj suradnje na polju turizma, s naglaskom na Međugorije, te mogućnosti suradnje sveučilista iz BiH i Poljske 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije