SUDBINA LUTALICA
Povratak na članak

Na psima iz BiH testiraju novo oružje, kozmetiku...

Postoje sve indicije kako psi ne idu na udomljavanje nego ih muče i ubijaju

Komentari 2

Avatar varešak
varešak
16:53 18.02.2015.

Bolje bi bilo vlastima da više brige povede o svojim građanim,a kojih je većina nezaposlena,očajna i žak i gladna nego o psima lutalicama koji su zaštičeniji od građana,

VL
IS
istinoljubac
09:16 05.05.2015.

Pomenuti direktor veterinarske stanice je Mustafa Mrkulić koji je "zaboravio" reći u kakvom je aranžmanu on sa mafijom i firmom lokom koja je registrirana za zaštitarsku djelatnost, a bavi se hvatanjem i ubijanjem napuštenih pasa pa ćak i onih ranije obrađenih i sterilisanih. Takođe nije spomenuo kako se taje podaci o uhvaćenim psima, tako da je ljudima koji su pokušavali spasiti te jadne životinje, to bili onemogućeno. Mrkulić se služi i lažima da je određeni pas nekoga ujeo, a da nije znao dati nikakav podatak o ujedenoj osobi,kao ni dokumentirati svoje tvrdnje. Pri svemu tome, pomenuti direktor svakodnevno izdaje naloge za ubijanje pasa što još naziva eutanazijom. Zar se veterinarska profesija do te mjere srozala?

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.