Naslovnica Vijesti

Na proslavi Dana OS BiH sam bila kako bi potvrdila hrvatski identitet u OSBiH

Pokušaji da mi se nabaci etiketa "izdajnika" zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem.
06. prosinca 2018. u 11:29 1 komentara 406 prikaza
Marina Pendeš

Povodom različitih komentara o sudjelovanju ministrice obrane Marine Pendeš na proslavi obljetnice Oružanih snaga BiH, čiji je sastavni dio i Gardijska pukovnija, koja baštini tradiciju Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda, donosimo sljedeće priopćenje: 

"Kao ministrica obrane svojim sam djelovanjem pomogla razvoju i napredovanju OS BiH, ali i očuvanju identiteta hrvatske sastavnice Oružanih snaga BiH. O tome što je rađeno u OS BiH i ministarstvu obrane svjedoči i poziv NATO-a da se za BiH aktivira Akcijski plan za članstvo. 

Na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH, kao i ranijih godina, bili su generali, časnici i vojnici Hrvati zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima OS BiH. Nazočnost Željka Komšića na istoj proslavi izvan je mojih kompetencija i ovlasti. Moje stajalište o njemu i načinu njegovog izbora od ranije je poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja. Pokušaji da mi se nabaci etiketa "izdajnika" zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem. 

Tamo sam bila svih ovih godina kako bi potvrdila  hrvatski identitet u Oružanim snagama BiH koji nam se pokušava osporiti na brojnim razinama. Nikada nisam bježala od odgovornosti. Ova politička bitka može se samo dobiti proaktivnim radom i promjenama, pa tako i promjenama koje će omogućiti da hrvatski narod bira svoje političke predstavnike.
Na koncu mogu samo kazati da mi je žao ako sam svojom nazočnošću na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH na bilo koji način povrijedila osjećaje pripadnika svoga naroda, što mi nikada nije i neće biti namjera
.“

  • dybala:

    Pa Marina, ti si u HDZ ne moraš se nikome pravdati i bilo kome za bilo što odgovarati. Samo slijepo slušaj dragog vođu kao i dosada i ne brini. Dobro bi bilo da ostaneš još jedan mandat u MO da ... prikaži još! uništiš H dio do kraja, jer si na dobrom putu da to uradiš. Sretno!