50 godina monaške službe

Na prijmu u čast mitropolita u Sarajevu nazočili veleposlanici, političari i vjerski lideri

16.10.2021.
u 19:40

U zgradi mitropolije dabrobosanske je večeras održan prijam u čast mitropolita Hrizostoma i njegove službe, a osim patrijarha Porfirija koji je tim povodom došao u Sarajevo, prijmu su nazočili brojni veleposlanici i političari.

Patrijarh Porfirije je došao danas poslijepodne u Sarajevo povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma. U hramu Rođenja Presvete Bogorodice je u čast patrijarha održana služba, a Porfirije je poslao poruke mira.

Na prijam u čast mitropolita Hrizostoma, koji je nakon smrti prethodnog patrijarha Srpske pravoslavne crkve čuvao "tron" novom patrijarhu, došli su i mnogi vjerski lideri. Tu su bili predstavnici  Islamske zajednice, židovske i katoličke crkve, ali i predstavnici vjerskih zajednica iz Rusije, Amerike, Francuske, Velike Britanije, Grčke, Srbije i drugi. Na prijmu su bili Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, Jakob Finci koji je predsjednik Židovske  zajednice u BiH i drugi.

Osim vjerskih dužnosnika, prisutni su bili i mnogi političari i veleposlanici pa je tako na prijmu bio ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov, veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, austrijska veleposlanica Ulrike Hartmann, japanski veleposlanik Makoto Ito...

Prijmu su nazočili uglavnom lokalni političari poput gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, Sokoca Milovan Cicko Bjelica, a došao je i lider SDS-a Mirko Šarović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije