Središnje izborno povjerenstvo BiH

Na popisu za glasovanje izvan BiH 65.453 birača, odbijen upis njih 6.718

izbori
12.08.2016.
u 21:20

SIPBiH je donio i odluku kojom se odbija upis za 6.718 birača, jer nisu ispunjeni zakonom propisani uvjeti - nedostaju dokaz o identitetu, dokaz o državljanstvu, dokaz o prebivalištu, nečitka prijava...

Središnje izborno povjerenstvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za lokalne izbore ove godine, po kojoj će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH naći ukupno 65.453 birača.      

Također, SIPBiH je donio i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za 6.718 birača, jer nisu ispunjeni zakonom propisani uvjeti - nedostaju dokaz o identitetu, dokaz o državljanstvu, dokaz o prebivalištu, nečitka prijava...

Žalbe na navedenu odluku koja će biti objavljena na web stranici SIPBiH mogu se podnijeti Žalbenom odjelu Suda BiH, putem SIPBiH, do 15. kolovoza, najkasnije do 24 sata.

Žalbe se mogu dostaviti faksom, emailom ili osobno u sjedište SIPBiH u Sarajevu.

SIPBiH pozvalo je birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH da posjete web stranicu SIPBiH i provjere status njihove prijave i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

SIPBiH danas je, na osnovu izražene volje više od 50 birača, također donijelo odluku da će biračka mjesta biti formirana u dva diplomatsko-konzularna predstavništva BiH, i to u Veleposlanstvu BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu u Štutgartu, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije