strah od koronavirusa

Tuzla: Četiri osobe samovoljno napustile izolaciju

09.03.2020.
u 14:21

U izolaciji je još uvijek 35 pacijenata, a tijekom vikenda iz izolacije je izašlo njih 49

S područja Tuzlanske županije sedam pacijenata je testirano na koronavirus i svi su negativni, potvrdila je za Faktor direktorica zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TŽ Maida Mulić.

- U izolaciji je još uvijek 35 pacijenata, a tijekom vikenda iz izolacije je izašlo njih 49. Riječ je o pacijentima koji su putovali u Italiju i za koje je, među prvima, izdano rješenje o kućnoj izolaciji, koja je trajala 14 dana - pojašnjava dr. Maida Mulić.

Nažalost, nisu svi poštovali mjere kućne izolacije. Riječ je o prijevoznicima, koji su imali rješenje, ali su odlučili na svoju ruku, izaći i otići na posao.

- Četiri osobe su napustile smoizolaciju. Alarmirali smo Federalno ministarstvo zdravstva i čekamo da oni sada riješe taj problem izdavanjem naredbi. U svakom slučaju radi se o ugrožavanju javnog zdravlja, koje za sobom mora povući određene sankcije - kaže Mulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?