Gradsko vijeće

Na području Livna trgovinama zabranjen rad nedjeljom i blagdanima

livno
10.06.2020.
u 17:19

Vijećnici Gradskog vijeća Livna usvojili su na današnjoj sjednici rebalans proračuna Grada Livna za tekuću, 2020. godinu. Rebalans je napravljen s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom Covid-19, a bio je to i preduvjet za izvršenje ranije donesene odluke o pomoći gospodarstvenicima u vremenu korona krize.

Rebalansirani proračun iznosi 16,697 milijuna KM i veći je za 3,723 milijuna u odnosu na prethodni, kazao je gradonačelnik Luka Čelan te naglasio: „Znate da smo donijeli odluku da s 300 KM pomognemo za isplatu neto plaća za djelatnike i rebalansom proračuna ćemo omogućiti da te aktivnosti idu dalje, budući da smo imali javni poziv da su se tvrtke javile, i idućih dana ćemo izvršiti uplatu kako bismo ispunili svoje obveze kad je u pitanju pomoć gospodarstvenicima.“

U rebalansiranom proračunu potpore školstvu povećane su sa 900.000 KM na 1.000.000 KM, učenicima je osiguran besplatan prijevoz do škola, a povećane su i potpore poljoprivredi i malom poduzetništvu za 15.000 KM.

Za isti iznos, 15.000 KM, povećana je i doznaka Vatrogasnom društvu Livno, a potpora RTV HB povećana je sa 60.000 na 110.000 KM.

"Ono što posebno treba naglasiti jeste kako gotovo 50% proračunskih sredstava ide za kapitalne investicije. Što znači da smo dosta dobro organizirali javnu upravu kad je u pitanju Grad Livno, da smo sve ostale troškove sveli na najmanju moguću mjeru, kako bismo što više prostora ostvarili za realizaciju kapitalnih projekta, prije svega mislim na vodovod", naglasio je Čelan.

"Ove godine smo uradili gotovo 20 km magistralnog cjevovoda od Čelebića prema Livnu, napravili smo projekt i za izradu sekundarne mreže za taj dio, tzv. sjeverni krak, uskoro ćemo ići i sa natječajem za izvođenje radova za sekundarnu mrežu. Također, planirano je dio vodovoda da se uradi u Grborezima i neki dan smo potpisali ugovor za izradu projektne dokumentacije za vodovod Miši-Golinjevo i jedan dio sredstava će biti usmjeren na dovršetak vodovoda na Begovači. Znači, završetkom ovih aktivnosti riješit ćemo kompletno vodoopskrbu kada je u pitanju Grad Livno.“, pojasnio je Čelan. 

Vijećnici Gradskog vijeća Livna na istoj sjednici su usvojili i Odluku prema kojoj je zabranjen rad trgovinama na području Grada Livna nedjeljom i blagdanima. Zabrana se odnosi i na trgovine koje djeluju u sklopu benzinskih crpki. Odluka stupa na snagu danom donošenja, što znači da je neradna već ova nedjelja, 14. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije