Voće i povrće

Na mostarskim tržnicama još uvijek domaći proizvodi

trznica
Braco Selimović/Vecernji.ba
11.12.2014.
u 09:58

- Vrlo je bitno naglasiti i usaditi ljudima u svijest da su voće i povrće osnova zdravog načina življenja i temelj za mineralizaciju i vitaminizaciju organizma. Ništa tako dobro ne opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima kao svježe, organsko i termički neobrađeno voće i povrće - govori prof. dr. zdravlja i sporta Almir Popo. Rada iz Nevesinja kaže kako je kod nje sve iz domaće proizvodnje. - Povrće nije tretirano nikakvim kemijskim proizvodima. Također imamo životinje pa koristimo njihovo gnojivo. Klijenti cijene domaće, a i ne držim visoke cijene jer mi imamo dosta toga. Ovdje sam 15 godina i ljudi me znaju te mi vjeruju, a to je najbitnije. Što se tiče skladištenja, koristimo trapove, garaže i skladišta, a i neki proizvodi su još uvijek u zemlji. Nikad sa sobom ne nosim puno proizvoda, a ono što se ne proda ostavimo ovdje u ormarićima za sutra. To su većinom krumpir, luk, mrkva, kupus itd., znači nešto što nije kvarljivo - kaže za Večernji list Rada koja dolazi svakog dana iz Nevesinja.

Tržnica je mjesto koje je poznato po svježim proizvodima, odnosno svježem voću i povrću. No, zbog jeftinih nabavnih cijena, na tržnicama se sve češće mogu naći i uvozni proizvodi. Posjetili smo tržnicu, razgovarali s trgovcima. Većinom su tu sezonski domaći proizvodi, no može se naći pokoji proizvod iz uvoza.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?