Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Na materijalu, inventaru i uslugama uštedili oko 4,6 mil. KM

17. rujna 2015. u 15:29 0 komentara 54 prikaza
vladafbih
Foto: Press služba

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila i u parlamentarnu proceduru po žurnom postupku uputila Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Federacije BiH za 2015. godinu koji iznosi 2.348.412.392 KM, što je za 14,3 milijuna KM ili 0,6 posto više u odnosu na ovogodišnji Proračun.
Uzimajući u obzir podatke o izvršenju Proračuna Federacije BiH za razdoblje siječanj - lipanj 2015. godine, te na temelju projekcija Federalnog ministarstva financija, prihodi od poreza na dobit su umanjeni za oko 5,8 milijuna KM, a prihodi od dividendi i udjela u profitu javnih poduzeća za oko 29,7. milijuna KM. Također, na pojedinim pozicijama prihoda planirana su i povećanja, prije svega na ekonomskim kodovima povrata anuiteta od krajnjih korisnika za otplatu duga za oko 29,9 milijuna KM, prihoda od priređivanja igara na sreću za oko devet milijuna KM i prihoda od posebne naknade za zaštitu i spašavanje za oko 12,8 milijuna KM.
Bitno je naglasiti da je na poziciji bruto plaća i naknada i doprinosa došlo do smanjenja planiranih sredstava za oko 13,7 milijuna KM, što je rezultat politike Federalne vlade i obustave zapošljavanja. Izdaci za materijal, sitan inventar i usluge smanjeni su za oko 4,6 milijuna KM i to najviše na izdacima za zatezne kamate na sudska rješenja i troškove spora iz osnova unutrašnjeg duga.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.