osvježenje u posavini

Na kupanju u Orašju ovog ljeta izostali posjetitelji iz susjedne Slavonije

19.07.2020.
u 14:10

Ljeto u Posavini ove godine baš i ne pruža velike mogućnosti odmora uz vodu. Mogućnosti su usmjerene prema kompleksu oraških bazena za one koji si mogu financijski priuštiti takav oblik odmora u sparne dane kad se posavska ravnica užari na više od 30 stupnjeva, piše Večernji list BiH.

Potreban novac

Ipak, većina zaljubljenika posavskih rijeka osvježenje traži u kupanju uz rijeke Savu i Bosnu jer je Posavska županija gotovo cijelom dužinom smještena uz te riječne tokove, gotovo 70 km. I onda se svakog ljeta dolazi do istog problema, neuređenosti plaža. Sve zahtijeva određena ulaganja u posavskim općinama, a kratko je Sava u svome koritu da bi se napravio ozbiljniji posao. Ipak, u općini Domaljevac-Šamac ima pomaka. Zaljubljenici Save, 20-ak mještana predvođeni trenerom HOK Domaljevac Zlatkom Ivićem, ali domaljevački lovci koje animira Pejo Pucić, spremni su volonterski urediti prilaz rijeci, obalu dovesti u pristojno stanje bez raslinja, no bez strojeva to je nemoguće. Kažu nam, vjeruju u obećanja načelnika Stjepana Piljića da će konačno ove godine realizirati planirano. ŠRC u Orašju odličan je izbor za ljetne radosti jer nudi nekoliko atraktivno uređenih bazena. Očito da ni financijski izdatak, ulaznica od 5 KM, nije prepreka za dolazak. Zbog koronavirusa ove godine izostali su posjetitelji iz susjedne Slavonije koji bi takav boravak ranijih godina koristili za cjelodnevni posjet koji počinje šopingom, a završava kupanjem na oraškim bazenima. Oraški ŠRC Aqua bazeni i ove godine realizira popularnu školu plivanja kroz koju je u proteklih osam godina prošlo oko 1500 mališana.

Najljepša zanimacija

– Rasti uz rijeke, a ne znati plivati pravi je hendikep zato smo sretni što su kroz školu plivanja prošle stotine djece i naučile osnovne tajne održavanja na vodi - kaže nam prof. i zastupnik u Skupštini PŽ-a Mehmed Memišević koji se godinama angažira oko realiziranja ovog projekta. U proteklih osam godina pokazalo se da je škola plivanja u Orašju najljepša dječja zanimacija tijekom ljetnog raspusta, ali i jako korisna. Devetu sezonu obuke neplivača pod motom “Nemoj biti neplivač” ove godine organiziraju Udruga građana “Olimp” i ŠRC Aqua bazeni Orašje. Ljeto u Posavini protječe i u znaku odbojke na pijesku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije