koronavirus

Na KCUS-u tijekom noći i rano jutros testirano 65 uzoraka, 15 pozitivnih

ilustracija
30.03.2020.
u 10:13

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tijekom noći testirano je 46 uzoraka, od čega je 13 pozitivnih na koronavirus COVID-19. Rano jutros testirano je još 19 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna, potvrdila je direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Pozitivan je jedan uzorak koji je na testiranju KCUS poslan iz EUFOR-a, u Zenici je sedam pozitivnih na COVID-19. Svih sedam su imali kontakt s pacijentom iz Tuzle kojem je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Pozitivna je i jedna osoba iz Žepča čiji je uzorak tijekom noći testiran, također kontakt s ranije zaraženim iz Tuzle. Iz Zavidovića su dva pozitivna uzorka, koji su imali kontakt s osobama iz Njemačke.

Pozitivna su i dva uzorka iz Bihaća.

Od 19 uzoraka koji su testirani rano jutros, dva su bila pozitivan na koronavirus. To su slučajevi iz Travnika, od kojih je jedna osoba boravila u Njemačkoj, a druga je njegov kontakt u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?