mostar

Na kardiovaskularne bolesti i maligna oboljenja otpada 76 posto

01.06.2016.
u 09:00

Problemi zdravstvenog stanja stanovništva na području Hercegovačko-neretvanske županije jesu kardiovaskularne bolesti i maligna oboljenja, na koja otpada oko 76 posto, kazao je jučer u Mostaru ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a dr. Enis Čolaković.

Po njegovim riječima, samo prošle godine registrirano je oko 1220 oboljelih od tumora, a najveći broj oboljelih odnosi se na područje grada Mostara. Čolaković je upozorio i na negativan priraštaj stanovništva u HNŽ-u, odnosno kako je 17,1 posto stanovništva starosne dobi iznad 65 godina. Komentirajući odluku Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja o oslobađanju participacije samo jedne kategorije, ravnatelj ZZO-a HNŽ-a Rade Bošnjak rekao je kako se UO tom odlukom rukovodio europskom konvencijom koja upućuje na to da se djeca do 18. godine oslobode participacije te istaknuo da je to u suglasnosti s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

- Zavod je, po odluci UO-a, predložio da od participacije oslobodimo djecu do 18 godina jer naše financijske mogućnosti mogu to podnijeti, kazao je Bošnjak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije