Gradsko vijeće Ljubuški odlukom produljilo besplatno parkiranje za 15 minuta

Na javnom parkiralištu sada bez karte možete biti pola sata

09.02.2022.
u 20:45

Umjesto dosadašnjih 15 minuta, na mjestima javnog parkirališta u Ljubuškom će se ubuduće bez plaćanja karte moći zadržati 30 minuta, piše Večernji list BiH. 

Analiza stanja

Naime, na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Ljubuškog vijećnici su podržali odluku o izmjeni odluke o reguliranju parkirališta na urbanom području Grada Ljubuškoga, čime je razdoblje korištenja parkirališnog mjesta bez plaćanja karte produljeno za 15 minuta. - Parkiranje vozila podrazumijeva prekid kretanja vozila u trajanju duljem od 30 minuta, osim prekida koji se vrše po prometnim znakovima i pravilima. Vozila koja pri korištenju parkirališnog mjesta nemaju istaknutu plaćenu parkirališnu kartu ili je po parkirališnoj karti vrijeme parkiranja isteklo, a nalaze se na parkiralištu dulje od 30 minuta bez plaćene karte, blokirat će se posebnim napravama "lisicama" - navodi se u usvojenoj odluci. Kako je navedeno u obrazloženju, analizom stanja na terenu, a posljedično djelovanjem negativnih socijalno-ekonomskih trendova, a u cilju oporavka gospodarske djelatnosti u središtu grada i pomoći gospodarskim subjektima koji tu djeluju, izrađen je navedeni prijedlog odluke. Predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić objasnio je kako je odluka pripremljena na molbu vlasnika ugostiteljskih objekata te direktora banaka, ali i ljudi koji dolaze u uže središte Ljubuškog. - Oni su izrazili želju i zamolili da se olakša pristup pojedinim lokacijama u gradu tako da se, vrijeme od 15 minuta koje je do sada bilo besplatno, produlji na pola sata. To ćemo regulirati ovom odlukom - objasnio je Kvesić. Odluku provodi JP Parkovi. Podsjetimo, na sjednici je usvojena i odluka da se liječnicima Luki Pavloviću i Ivi Bubalo dodijeli nagrada za životno djelo, odnosno Zlatni grb Grada Ljubuškog. - Oni su liječnici koji čitav svoj radni vijek služe svim građanima Ljubuškog, a i šire. Vrhunski profesionalci u svom poslu, a posljednje dvije godine, u svim ovim nedaćama s COVID-19 koje su nas snašle, istaknuli su se na visini zadatka iako imaju i veći broj godina jer dr. Iva već je u mirovini, a i dr. Luka također se primiče mirovini. Ništa ih nije spriječilo da nastave biti na usluzi svom, odnosno našem stanovništvu - kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Sport i kultura

Usvojene su i odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i sporta. Bit će raspisan natječaj na koji će se ljubuške udruge i sportski klubovi moći prijaviti kako bi osigurali sredstva za planirane aktivnosti u ovoj godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?