Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Na internetu prodaju grobna mjesta, zubne proteze, bubice...

21. srpnja 2017. u 21:30 0 komentara 208 prikaza

Online kupnja sve više potiskuje tradicionalni način trgovanja jer pruža drugačije izglede i nove poslovne prilike na širem tržištu.

Takav oblik trgovine u posljednje vrijeme sve je prisutniji i među građanima BiH. Osim kupnje na internetu, u BiH je sve zastupljenija i ponuda stvari koje se mogu uzeti u najam, piše Večernji list BiH.

Najam i trgovina

Listajući dostupne oglase u BiH pronašli smo dosta neobičnih stvari koje se mogu uzeti u najam. Tako se, osim elegantne odjeće za proslave koja se može unajmiti već od 40 KM, unajmljuju i fotoaparati koji se, u ovisnosti o brendu, kreću od četiri do 70 KM. Za svečan izgled dama ogrlica, krunica i ukosnice iznajmljuju se za oko 15 KM. Ako se pripremate za vjenčanje, s obzirom na to da se za njega iznajmljuje sve, od salona do vjenčanice i limuzine, odnedavno su i bijeli golubovi dostupni za 50 KM po svadbi. Oni koji planiraju putovanje, a nemaju vlastiti kofer na internetu ga mogu unajmiti po cijeni koja ovisi o broju dana. Među stvarima koje se također mogu unajmiti su i bolesnički krevet, univerzalni daljinski upravljač, kućna vaga… Ima i oglasa koji prelaze “rub zakona” pa studenti koji nisu učili za ispit opremu za prepisivanje mogu unajmiti već od deset KM, a mogu birati između pametnih satova, bubica ili olovaka. Ni pismeni zadatak nije problem jer se onaj iz materinskog jezika nudi po cijeni od 10 konvertibilnih maraka. Kada je pak riječ o online kupnji, ponuda je nešto veća. Osim vozila, nekretnina, mobilnih i klima-uređaja, bicikla, bijele tehnike, umjetnina i kućnih ljubimaca, može se kupiti i oružje, četkice i proteze za zube, grobna, kao i parkirališna mjesta.

Bogata ponuda

U kategoriji prodaje životinja moguće je kupiti štene samojeda, boksera, maltezera i druge rase pasa. Osam kokši nesilica moguće je kupiti po cijeni od 50 konvertibilnih maraka, dok krava - junica po imenu Bella stoji 2400 konvertibilnih maraka. I prodaja rabljene odjeće dosta je popularna. Tako se cipele mogu naći po cijeni od desetak maraka, tenisice od petnaestak do 100 KM i torbe po cijeni od pet maraka. U online trgovini moguće je kupiti brojne predmete i sredstva čija je prodaja zabranjena. Cijena suzavca je od 10 do 30 KM, bokser se može kupiti za 5 KM, a raznolika špijunska oprema od 10 do 50 KM. Korisnici oglasnih stranica na internetu nude i druge usluge, kao što su prijevoz, čišćenje stanova, peglanje odjeće, pranje tepiha, čuvanje djece, motanje cigareta i slično.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.