Online kupovina

Na internetu možete kupiti sve - od grobnoga mjesta, tarantula do sanitetskog vozila

17.02.2022.
u 08:37

Ima i oglasa koji prelaze "rub zakona", pa studenti koji nisu učili za ispit opremu za prepisivanje mogu unajmiti već od 20 KM, a mogu birati između bubica, olovki ili pametnih satova.

- Prodajem grobno mjesto (nekorišteno) - samo je jedan među brojnim zanimljivim oglasima koji se mogu pronaći u najvećem internetskom oglasniku u BiH. Kako stoji u oglasniku, grobno mjesto prodaje oglašivač iz Viteza koji je ostavio kratak opis:

- Nekorišteno grobno mjesto na groblju Bare - Sarajevo, blizu kapele, nekoliko metara ispod svećeničkog groblja. Za informacije molimo nazvati, na poruke ne odgovaramo - navedeno je na stranici OLX.ba, piše Večernji list BiH.

Moguće kupiti...

Posredstvom ove stranice moguće je kupiti i sanitetsko vozilo. - Prodaje se VW T5 hitna, posebno sanitetsko vozilo. Cijena 15.500 KM, 2006. godište, dizelsko gorivo - stoji u jednom od oglasa.

Listajući kategoriju koja je označena kao "hitna prodaja" mogu se pronaći te kupiti i vjenčanice. - Prodajem ukupno 45 komada vjenčanica i svečanih haljina. Polovina ih je iz Turske, a polovina iz Italije. Vjenčanice su nove. Prodaja u kompletu ili manjim količinama, cijena po dogovoru. Sve vjenčanice možete pogledati osobno u Sarajevu ili vam možemo poslati fotografije Viberom ili WhatsAppom. Sve vjenčanice u kompletu stoje 7000 KM - istaknuo je oglašivač iz Sarajeva.

U kategoriji "hitno" može se pronaći i kiosk.

- Izdajem ili prodajem tipski aluminijski kiosk s lokacijom i razrađenom trgovačkom radnjom, u potpunosti opremljen - stoji uz detaljan opis.

- Tipski aluminijski kiosk u odličnom stanju, s lokacijskim uvjetima i dozvolom za rad, produženi pult i tenda, zaštita od provale, hladnjak za piće, metalne police za robu… - naglasio je prodavač iz Prijedora.

Naravno, moguće je kupiti i vozila, nekretnine, mobilne i obične klimatizacijske uređaje, bicikle, umjetnine i kućne ljubimce, oružje, četkice i proteze za zube, kao i parkirališna mjesta.

U kategoriji "životinje" pronaći ćete štence pasmine jack russell, samojed, bokser, maltezer, kao i drugih pasmina. Naravno, u ponudi su i kokoši nesilice, prasad, junad, telad, koze i ovce. Pretražujući oglase primjećujemo kako se na području BiH prodaju i tarantule, i to po 200 KM.

- Odrasla ženka Heteroscondra maculata s uređenim terarijem. Tarantula ima raspon nogu 8 - 9 cm. Terarij je stakleni s poklopcem od punog drva. U sebi ima pozadinu od kore drva, ukrasne elemente i kokosov treset na dnu. Na pitanja poput: "Je li opasna, grize li, čime se hrani..." ne odgovaram. Ne šaljem poštom, samo osobno preuzimanje - napisao je oglašivač iz Bijeljine. Osim navedenoga, na internetu možete kupiti i brojne predmete te stvari čija je prodaja zabranjena. Cijena suzavca kreće se od 10 do 25 KM, pištolja oko 150 KM pa naviše…

No, osim prodaje, na ovoj stranici nudi se i najam određenih stvari, među kojima su štake, bolesnički kreveti te brojna druga ortopedska pomagala.

 

Društvene mreže

Inače, internetska trgovina je od pojave pandemije COVID-19 doživjela pravi procvat, a za očekivati je kako će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Osim specijaliziranih trgovina koje su i prije pojave pandemije imale svoje stranice na internetu preko kojih se moglo naručivati odjeću, obuću, bijelu tehniku…, danas su i one male, pa i trgovine mješovitom robom uvele online prodaju kao praksu. Objavljuju te nude proizvode i na društvenim mrežama, što je usput i najjednostavnije i najjeftinije za učiniti, a za to je potrebno samo malo informatičkog znanja. - Imamo dosta starijih kupaca, kao i onih koji rade pa im se nezgodno organizirati. Uglavnom nam pošalju poruku preko Facebook stranice ili upute poziv. Jedna osoba bilježi pozive, druga slaže proizvode u vrećice ili kartonske kutije, treća ih dostavlja - kazala je prodavačica.

Ljekarne su također nakon pojave pandemije zabilježile veći broj online narudžbi. No, ono na što treba posebno obratiti pozornost su stranice preko kojih se naručuje, na što stalno upozoravaju iz udruga za zaštitu potrošača diljem BiH. - Kupujte samo na stranicama koje imaju točno naveden i broj telefona kako biste ih mogli izravno kontaktirati - upozoravaju iz udruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije