povratnički kraj u posavini

Na imanje smjestili voćnjake, tvornicu soka, turistički sektor

05.06.2018.
u 15:55

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. aktivno je angažiran na animiranju mladih kroz brojne projekte kako bi udahnuo živo(s)t u povratnički kraj Posavine. Ovoga puta ponovno su otišli korak dalje i otvorili Regionalni ured za mlade u Kornici.

Riječ je o drugom takvom uredu institucije koja na području Vrhbosanske nadbiskupije provodi projekte za mlade posavskoga kraja u cilju njihova duhovnog i svakog drugog napretka, piše Večernji list BiH.

Znakovi nade

- Posebice je značajno stvarati znakove nade, što može biti otvaranje Regionalnog ureda u ovom kraju. No, o nama i svakome pojedinačno ovisi koliko će povjerovati u taj znak nade - istaknuo je dr. Šimo Maršić u pozdravnoj riječi okupljenim gostima otvorenja Ureda. Zahvalnost svima koji su pomogli u realiziranju projekta u župi koju vodi uputio je vlč. Pavo Kopić istaknuvši očekivanje kako će nakon otvorenja NCM-ove ispostave uslijediti angažiranje mladih i suradnja sa župom.

Petar Lušo, partner na projektu “Iuvenes fructus” i direktor poduzeća Zorg In prvi je započeo s nekoliko prijatelja povratničku priču Kornice s namjerom stvaranja materijalne osnove povratnicima. Na velikom gospodarskom imanju u koje su uključeni povratnici nalaze se voćnjaci, tvornica soka, stočarski, ali i turistički sektor.

– Očekujem da će Kornica biti mjesto gdje će se mladi angažirati na svoju i dobrobit svoje zajednice - naglasio je Lušo.

Zorg Inn

Stručna suradnica na projektu Gorana Blažanović objasnila je da mladi kroz projekt uče o voćarstvu, stječu teorijska, ali i praktična znanja. - Jednogodišnji ciklus iznjedrio je 20 sudionika programa, od kojih je šestero dobitnika poticaja za bavljenje voćarstvom. Trenutačno je u tijeku novi ciklus s 20 novih polaznika - objasnila je Blažanović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije