FUIP

Na graničnim prijelazima izdano 568 rješenja o izolaciji

05.04.2020.
u 20:23

Federalna uprava za inspekcijske poslove priopćila je da su zaključno sa subotom, 4. travnja, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali ukupno 22.766 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana. Tijekom jučerašnjeg dana izdano je ukupno 568 rješenja.

Nadzorima i mjerama je, prema do sada dostupnim podacima, obuhvaćeno i ukupno 2.719 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - popisi  s imenima, prezimenima, i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije.

Isto vrijedi i za 275 osoba – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko distrikta BiH, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko distrikta BiH.

U suradnji s nadležnim državnim, federalnim i žćupanijskim organima, Federalna uprava za inspekcijske poslove blagovremeno je izvršila pripreme za sigurnosno-epidemiološko zbrinjavanje državljana BiH koji će u Sarajevo doći humanitarnim letom iz Štokholma.

Za državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH je, u skladu s rješenjem Federalnog ministarstva zdravstva, osigurana karantena u Studentskom domu Bjelave. Putnici, državljani BiH s prebivalištem na području Republike Srpske i Brčko distrikta BiH će biti zbrinuti od nadležnih organa RS, odnosno Brčko distrikta. Trajanje obvezne izolacije za sve putnike je 28 dana.

Danas ističu i mjere iz 890 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 13.039 osoba isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije