ZENICA

Na gradskom bazenu posudio prijatelju pištolj pa ga lažno prijavio za krađu

17.01.2022.
u 11:42

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije, dana 30.12.2021.godine, podignulo je optužnicu protiv Babalija Muhameda zbog počinjenog kaznenog djela lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. KZ FBiH. 

Na osnovi člana 45. stav 2. točka i) i člana 241. stav 1. ZKP FBiH, podižem optužnicu protiv Babalija Muhameda, iz Zenice, osuđivan za kazneno djelo nasilničkog ponašanja, što je: dana, 02.07.2021. godine oko 16,00 sati u Zenici došao u Policijsku postaju Crkvice te dežurnom policijskom službeniku prijavio da je prethodnog dana počinjeno kazneno djelo krađe tako što mu je NN osoba, iskoristivši njegovu nepažnju dok je boravio na bazenu u naselju Babina rijeka, iz torbice otuđio pištolj marke „Zoraki 918“ cal. 9 mm, iako je znao da kazneno djelo nije počinjeno i da čini lažno prijavljivanje, što je i htio, jer je pištolj navedenog dana na bazenu posudio svom poznaniku I. A., čime je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja iz člana iz člana 347. stav 4. KZ FBiH.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije