'Balkan Cheese Festival'

Na festivalu sireva u Beogradi i sirevi iz BiH

17.02.2018.
u 15:00

Dvodnevni festival sireva "Balkan Cheese Festival" otvoren je u subotu u Beogradu, a posjetitelji će moći probati stotine rijetkih i neobičnih vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije.

Posjetitelji festivala imat će priliku u Domu omladine Beograd iskušati autohtone vrste sireva Balkana te uživati u vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.

Na jednom mjestu, desetine malih proizvođača iz Srbije i regije, predstavljaju neobične vrste kruha s tartufima i sirom, rolovani pljevaljski sir s kajmakom, kao i "patentirane" ljute sosove od "srpske čili paprike" i slatko-ljute sireve sa šumskim gljivama "made in Serbia". 

Ovogodišnja tema festivala je "Italija", a posjetitelji su imali priliku uživati u sladoledu od sira domaće proizvodnje, kao i organskom čipsu sa sirom. 

Svečana dodjela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike bit će upriličena u nedjelju, 18. veljače, prenosi Tanjug. 

Ključne riječi
sir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije