SARAJEVO

Na četiri lokacije u RS održani prosvjedi podrške Miloradu Dodiku

01.09.2023.
u 19:33

U entitetu Republika Srpska održani su danas prosvjedi podrške predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku i to na četiri lokacije - u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju u blizini međuentitetskih linija.

Prosvjede je organizirao Odbor za zaštitu Srba u Federaciji kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika ovog bh. entiteta Miloša Lukić podiglo Tužiteljstvo BiH.

Predsjednik Odbora Đorđe Radanović pozvao je građane RS-a da se i dalje okupljaju na mirne prosvjede, te tako, kako je rekao, "spašavaju institucije RS-a".

Pozvao je na jedinstvo srpskog naroda, a sa prosvjeda su upućene i kritike na rad visokog predstavnika Christiana Schmidta, jer njegove odluke, kako je rečeno, podupiru nezadovoljstvo građana RS.

Također su poručili i federalnom ministru unutarnjih psolova Isaku Rami da ih neće spriječiti u mirnom okupljanju.

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se pridružila skupu u Doboju, a premijer RS Radovan Višković obratio se na skupu u Istočnom Sarajevu.

Skupove je osiguravala entitetska policija RS-a.

Održavanje skupa planirano je ranije ispred Suda i Tužiteljstva BiH, ali je MUP Sarajevske županije donio odluku o zabrani njegovog održavanja iz sigurnosnih razloga.

Visoki predstavnik Christian Schmidt smatra da je neodgovorno na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizirati političke događaje koji potiču na podjele.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?