drama na letu

Muškarac pokušao otvoriti vrata aviona u letu, posada ga morala zavezati

avion, putnici
shutterstock
21.06.2023.
u 08:22

Mladić se počeo ponašati čudno oko sat vremena nakon polijetanja zbog čega ga je posada smjestila u prvi red, pored vrata, kako bi ga mogli nadzirati

Građanin Južne Koreje (19) pošteno je uplašio posadu i putnike leta Jeju Airlinesa u ponedjeljak kada je usred leta pokušao silom otvoriti vrata aviona. Istragom se ispostavilo da je mladić bio pozitivan na droge.

Policija u zračnoj luci Incheon potvrdila je za CNN da je 19-godišnjak pristao na test za droge. U izjavi koju je dao u utorak na saslušanju uhidbenog naloga govorio je nepovezano, a medijima je kazao "Osjećao sam se napadnuto".

Do incidenta je došlo na noćnom letu od Cebua na Filipinima do Seula u Južnoj Koreji. Mladić se počeo ponašati čudno oko sat vremena nakon polijetanja zbog čega ga je posada smjestila u prvi red, pored vrata, kako bi ga mogli nadzirati. Nakon što je premješten, 19-godišnjak je iznenada potrčao prema vratima i počeo ih pokušavati otvoriti, no posada ga je ubrzo savladala i zavezala za sjedalo gdje je ostao do kraja leta.

Vrata su ipak ostala zatvorena do kraja leta te nitko od 180 putnika nije ozlijeđen, potvrdili su iz Jeju Airlinesa. Problematični putnik predan je policiji u ponedjeljak u 7:30, a tereti ga se da je prekršio Zakon o sigurnosti zračnog prometa. Kako bi se utvrdila količina i tip droge koju je konzumirao, uzorci njegove kose i urina poslani su na analizu, a rezultati se očekuju kroz 10-ak dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije