Interviju ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda

MUP-u HNŽ-a nedostaje više od 170 policajaca

09.06.2016.
u 07:00

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda u intervjuu govori o sigurnosnoj situaciji na području ove županije, nedostatku kadrova, ali i natječaju za prijem novih policajaca. Ističe kako, unatoč nedostatku kadrova, MUP odgovara na svakodnevne izazove. Upozorava na važnost što skorijeg imenovanja dvaju povjerenstava koja blokiraju rad MUP-a.

Večernji list BiH: Održan je štrajk policijskih službenika u HNŽ-u. Što su razlozi i jesu li, po vašem mišljenju, opravdani?

- Glavni razlog za prosvjed koji je održan u svibnju bio je neisplata izvršnih sudskih presuda. Doduše, u pismu, kojim je najavljen prosvjed, kao razlozi su navedeni veliki manjak policajaca, kao i dugogodišnji izostanak promicanja policijskih službenika. Načinio sam informaciju za Vladu HNŽ-a koja ju je razmatrala te zadužila ministra financija i mene da razgovaramo s predstavnicima Sindikata...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije