ISPROBAJTE

Muče vas žućkaste mrlje od znoja na svijetloj odjeći? Evo kako ćete ih lako ukloniti!

veš, odjeća
shutterstock
04.07.2023.
u 09:33

Nakon pranja nemojte odjeću s koje ste skinuli mrlju stavljati sušiti u sušilicu za veš jer će dio na kojem je bila fleka izblijediti i tkanina će se trajno oštetiti, upozoravaju stručnjaci.

Ako ste primijetili da vam najdraži svijetli odjevni predmet koji odlično ide uz sve po sebi ima ružne žućkaste mrlje koje u pranju nisu otišle, stručnjaci sa portala Tips And Tricks savjetuju da pripremite plastični lavor ili kantu i jednu manju posudu, te slijedeće sastojke: 250 mililitara octa, 500 mililitara tople vode, 120 grama sode bikarbone, jednu jušnu žlicu soli i jednu jušnu žlicu vodikovog (hidrogen) peroksida, koji se može kupiti u svim ljekarnama

Prvo u lavor ili kantu, savjetuju, ubacite ocat i vodu pa odjeću s flekom i ostavite da se namače oko 20 minuta. U drugoj zdjeli pomiješajte sodu bikarbonu, sol i vodikov peroksid dok se ne pretvori u smjesu koja nalikuje pasti.

 

Nakon toga, odjeću izvadite odjeću iz octa i vode i pažljivo rukama ocijedite pa ručnikom samo na mrlju utrljajte pastu od sode, soli i peroksida; peroksid će je izblijediti, a sol i soda će potpuno očistiti tkaninu. Ostavite pastu 20 minuta pa odjevni predmet operite u perilici i pustite da se osuši na zraku. 

Pripazite: Kako napominju na portalu, nakon pranja nemojte odjeću s koje ste skinuli mrlju stavljati sušiti u sušilicu za veš, jer će dio na kojem je bila fleka izblijediti i tkanina će se trajno oštetiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije